Tulburarea Disforica Premenstruala

Tulburarea Disforica Premenstruala este o afectiune asociata cu probleme emotionale si fizice severe, strans legate de ciclul menstrual.

Simptomele apar regulat pe durata ultimei saptamani inainte de ciclul menstrual plus prima zi de ciclu, dar sunt absente in saptamana de dupa menstra. Atat tulburarea disforica premenstruala (TDPM) cat si sindromul premenstrual (PMS) au in comun simptome care includ: depresie, anxietate, tensiune, iritabilitate si dispozitie proasta. Caracteristica ce deosebeste TDPM de PMS este severitatea sa.

Femeile cu TDPM considera ca aceasta are un efect extrem de deranjant asupra vietii lor. Astfel, TDPM nu reprezinta o alta denumire pentru sindromul premenstrual (PMS), ci este considerata o forma extrem de grava de PMS cu afectare severa, intalnita la aproximativ 5% din femeile cu ciclu menstrual.

 Este foarte important de stiut ca pentru a va incadra intr-o astfel de simptomatologie trebuie sa aveti o ritmicitate premenstruala de genul : depresie, iritabilitate, anxietate, nervozitate, agresivitate venite "din senin".

inapoi la servicii